.row.sqs-row { padding-top: 10px !important; } .entry-category { display: none } .entry-dateline-link { display: none }

Pro Bono Design for W.B. Saul High School Pays Off

Philadelphia's agricultural high school's 130-acre campus contains barns, fields, pastures, classrooms, labs, and a gym.  Saul came to the Community Design Collaborative for a master plan to connect a campus divided by busy Henry Avenue.  The plan outlines strategies to improve the streetscape to celebrate the school's unique identity, add a teaching pathway and an outdoor gathering space, add outdoor classrooms throughout the campus, and improve infrastructure to manage stormwater and farm waste runoff.  A highlight of the plan included a trail through the existing woodland with 15 interpretative stations centered on existing natural features.  The team included Sikora Wells Appel, Land Health Institute, and Meliora Design.  Due to the team's hard work, W.B. Saul High School, along with The CH2M Foundation and The Nature Conservancy, received an award for the innovative, cross-sectoral approach to connecting students to real-world STEM learning opportunities.  To learn more click here.